fredag 24 april 2015

Vecka 16.

Igår hade jag en heldag med bara pyssel här hemma. Det var så kul att bara kunna sitta och jobba lite på mitt album igen. Jag försöker verkligen att ligga i fas i år så jag inte kommer efter så mycket som jag gjorde förra året.

För att vara mer i fas i år så förösker jag att skriva ut alla korten jag ska ha för veckorna och få in dom i min pärm. Korten är ju det viktigaste så just den biten försöker jag nu ha gjord även om jag inte hinner nåt mer sen.

När jag väl fått in korten i min pärm så blir mitt nästa steg att matcha ihop det med PL kort, antingen färdiga som jag har eller egna som man gör. Det tar ju mycket längre tid att göra egna så egna kort blir det bara ibland. Nu försöker jag använda mycket av alla mina färdiga fina PL kort som jag har.

När jag fått in foton och PL kort så är ju en hel del av jobbet gjort. Om jag inte hinner mer här på flera veckor så är i alla fall fotona och pl korten inne tänker jag. Jag brukar skriva små anteckningar på post-it lappar om det är nåt speciellt man vill komma ihåg att skriva med sen för att inte glömma och så sätter jag fast post-it lappen på sidan sålänge bara.
Sen kan jag gå och göra mina texter och dekorationer efter hand. När jag får lite tid över eller när andan faller på helt enkelt.
Tror detta blir ett bra sätt för mig att ligga i fas med mina foton för det är ju redigeringen av korten och att de ska skrivas ut som är den mer "tråkiga" biten på nåt vis bara för att det tar sån himla tid.

Igår fick jag i alla fall klart min vecka 16 för i år.





Ni kan klicka på bilderna om ni vill se dom större.
//Malin

tisdag 14 april 2015

Resealbum.

Förra sommaren så åkte vi till Rhodos med barnen, året innan det så var vi på Mallorca.
Jag vill gärna PL a dessa korten och jag vill ha med MÅNGA!
Det betyder ju lite att jag inte kan ha allt i mina vanliga album eftersom det skulle bli hur många sidor som helst för man tar ju ganska mycket kort när man är iväg på semester. Ja i alla fall vi.

Jag har köpt på mig lite små 6x8 album som jag tänkte använda till detta och ha som resealbum. Ett album för varje resa är tanken. Att jag väljer dessa mindre album är för att jag vill kunna ha dessa stående framme i vår bokhylla så att man lätt kan plocka fram och bläddra i dom och minnas tillbaka resorna osv. De stora albumen är för breda för våra bokhyllor och det är ju lite synd tyvärr men de får så småningom stå i en bokhylla i pysselrummet gissar jag som är bredare.
Plus att jag faktiskt tycker detta lilla formatet är lite gulligt. ;)

Här är de 3 första sidorna i albumet. Jag är lite extra förtjust i första sidan då jag köpte en magnoliastämpel där hon håller i en jordglob. Tycker den är SÅ fin och passar SÅ bra in i resealbumen!!




Forsättning följer hoppas jag.....  ;)
//Malin

torsdag 2 april 2015

Vecka 13 - 2015.

Jag har gjort klar min vecka 13, det bli lite hoppande här och där men det får ni stå ut med.
Förra veckan var vi på Haboscrappen och det var SÅ kul! Så självklart var jag sugen på att scrappa det i mitt album på en gång.
Det kan vara lite svårt ibland att välja ut kort som man vill ha med när man tar så många, man vill liksom ha med ALLT!. Men det går ju inte alltid, eller som Anna sa till mig, " du får välja om du ska ha ett fotoalbum eller ett PL album"..... Hmmm ja och det hade hon ju faktiskt rätt i. Man kanske inte ALLTID kan ha med vartenda kort man tar när man är borta så det minskades ner till bara en sida och där har jag valt lite av varje för att ändå på nåt vis få med innehållet under dagen.
Självklart gör jag ibland flera uppslag från ett och samma tillfälle MEN det skulle ta evigheter att göra det varje gång och för att inte tala om hur många pärmar det skulle bli varje år. ;)
Från träffar kan det ju kännas mycket "samma kort" om man bara är på ett ställa under hela dagen, även om JAG vill ha med alla möjliga kort,  men om man t.ex är ute och reser så blir det MER bilder på olika platser osv och kanske det är då man kan ha med flera sidor i albumet för att det finns så mycket olika att visa. ( eller så gör man helt enkelt ett resealbum )
Man vår välja med omsorg helt enkelt.

Här är min vecka 13 i alla fall, håll till godo!


Alla bilder går alltid att klicka på för att se dom större.
//Malin