onsdag 20 maj 2015

Vad ska man fota??

Ja VAD ska man fota till sina album?
Eller HUR ska man ens komma ihåg att fota hela veckorna för att ha kort till albumen?
Ibland glömmer man ju helt enkelt bort att fota saker som händer i veckorna fast det gör väl egentligen inte så himla mycket.Men om det kommer en vecka och man har glömt bort helt att fota och sitter där med 3-4 kort på en hel vecka, va ska man göra?

Ja antingen så får man ju använda dom korten man har och fylla ut med fillercards, eller så får man skriva en massa journaling istället. Eller så får man helt enkelt gå ut och fota lite sista dagen när man kanske sitter med sitt album. Kanske har man en kompis som fotat nåt den veckan man kan använda sig av, eller har barnen tagit några kort med sina mobiler som man kanske kan använda.
Ja det finns ju många sätt att lösa det där på EGENTLIGEN.

Här är några fototips från mig som jag ibland får använda mig av när jag glömmer fota tillräckligt och sen sitter där på söndagen och ska planera mina kort för mitt album....

 Varför inte springa ut och ta ett kort på huset, eller hur det ser ut runtomkring huset där du bor?

Du kanske har några vackra blommor i din trädgård som du faktisk kan fota och stoppa in i albumet...

Det gör inget om vädret varit dåligt, fota blommorna eller va det må vara med vattendropparna på, det ser oftast riktigt vackert ut!

Passa på att fota dig själv när du är ute och motionerar/går. Jag gör ibland collage av mig själv och rundan jag gått genom runkeeper, bara att fota av runkeeper i telefonen och sätta ihop med en bild av sig själv. Har man kört runkeeper i veckan kan man ta bara en bild av det om man inte har nåt foto av sig själv....

Ta en kopia på ditt instagram om du har det? Här ser du ju vad du för stunden hade lagt upp just då, eller hur många följare du har osv. Själv tog jag en printscreen på 500 följare, kul att "komma ihåg" när man fick alla dom! ;)

Har man tur har man en gubbe som tänker på en och kommer inspringande och ropar "kom ut, kom ut, du ska få se nåt....DET HÄR kan du ta kort på! Och så ställer han sig och jobbar lite så det ryker om det. ;)
Påminn familjen om att fota med sina telefoner eller säga till. ;)

Eller gå ut och fota "vädret"....
Ja det finns mycket att fota som man egentligen tänker kan vara tråkigt men som sen kan vara himla kul att faktiskt ha med i sina album! Och som sagt har man fått dåligt med foton hela veckan, spring ut och fota lite sista dagen eller skriv massa texter osv om vad som hände osv.
Alla foton måste ju inte vara supertjusiga i albumen, de ska ju visa lite av din vardag!

Har du fler bra förslag? Lämna dom gärna under kommentarerna här!

Bara lite små tips.
//Malin

3 kommentarer:

Emma sa...

Tack för tipsen!

Om jag inte fått med något på bild, t.ex. tandläkarbesök, så händer det att jag går in på nätet och letar bilder på min tandläkares hemsida (ofta finns det ju bilder på entrén eller liknande), som jag sedan skriver ut. Jag har gjort detta med restauranger, medicinflaskor, köpcentra m.m.

Självklart måste man kolla upp rättigheterna till fotona om man tänker publicera sina alster.

Malin E sa...

Bra tips Emma! Har man det bara i sitt album så gör det kanske inget att man sätter in en bild från nätet där... ;)
Mlain

Fotograferande fembarnsmamma sa...

Tack för tipsen Jag tar kort på mat smoothies bakverk vi gjort och tar printscreen från nätet på recepten. Ibland tar jag kort på ett inlägg frön min blogg och lägger in :) kram / Maria