lördag 8 november 2014

Gör själv.....

Jag har två RIKTIGT STORA favoriter när det gäller inom Project Life, den ena är findingnana och den andre är iggydodie. ( Se länkar i sidebaren! )
Jag älskar alla deras detaljer på sina sidor när de har massor av dekorationer, fina redigerade kort och det finns massor att kika på bara på ett uppslag! Tycker att de får ihop färgmatchningar och annat på ett riktigt snyggt sätt!

Jag ville prova om jag oxå kan! Jag gillar bådas stil i att ha en massa detaljer och dekorationer och jag gillar iggydodies ide om att ha dessa " vita prickar" lite här och där. En stil som jag verkligen tycker jättemycket om MEN har så svårt att få till själv.
Inatt fick jag för mig att nä nu sjutton ska jag verkligen prova TROTS att jag inte har så himla mycket saker och dekorationer hemma. MEN vad har jag och VAD kan jag liksom fixa själv?

Så jag började helt enkelt leta upp och kolla i mina gömmor vad jag hade och vad jag kan använda mig av....

Jag rotade fram min Quickutz tång och gick igenom mina pärmar med dies och hittade några med cirklar på som jag kunde använda att stansa ut cirklar med i olika storlekar. Allt från gitarr dies till svamp dies där jag bara kunde hitta runda bitar....

Jag hade köpt en dies som stansade ut MASSOR av pilar på en gång, perfekt så den fick gå varm en stund så jag fick ihop lite pilar i olika färger....
Jag rotade igenom resten av mina dies och hittade denna som jag stansade ut, torrembossa och sedan skar på mitten, perfekta!

Japp, min gamla skrivmaskin åkte fram och fick jobba lite. Jag ÄLSKAR den!! ;)
Skar till en remsa av albumblad som man köper billigt på tex coop, skrev massa olika texter som jag sedan skar ut i små bitar.Dessa chalkade jag sedan sidorna på med walnut stain dyna från Tim Holz.

Resultatet är ju STRÅLANDE, tycker ni inte? En gammal Dt kollega gjorde detta på datorn och skrev ut på sin skrivare, funkar precis lika bra såklart!

Jag som ÄLSKAR stämplar och har MÄNGDER rotade igenom mina gömmor för att hitta nån bra bakgrundsstämpel att använda mig av. Jag hittade en jättefin som jag köpt begagnad på FB en gång i tiden, alldeles perfekt! Jag har ju inte massa klet och kladd eftersom det aldrig varit min grej men stämplar funkar ju finfint det oxå! Dessa kan man ju också stämpla i olika färer och leka med på det viset, bakgrundstexter mm är ju tex jättesnyggt!

Nåja...det var ju dax att börja leka lite då och se om jag kunde få till nåt likafint som dessa två fantastiskt duktiga PL görare.....
Såhär blev mitt första försök till att "härmas" .....
Jag vet att man här inte får säga såhär MEN vad jag tyckte om det. Jag blev faktiskt riktigt nöjd även om jag snott alla ideer hej vilt från alla möjliga duktiga PL-görare där ute i cybervärlden. ;) De vita prickarna som iggydodie kör med gjorde massor. Tänk vad så lite kan göra liksom!
Det enda jag gjort är att anamma deras stilar, plockat vad jag har hemma och försökt att skapa nåt liknande.

Man måste verkligen inte köpa på sig massa och åter massa av saker för att man börjat med PL, det går jättebra att använda sig av saker som man redan har även om man får göra dekorationerna själv.Det tar ju givetvis MYCKET mera tid men man får ju faktiskt scrappa " på riktigt" lite under tiden med! ;)

Jag skulle jättegärna göra hela mina album på det här viset MEN jag undrar om jag någonsin skulle få klart nåt eftersom jag är så långsam av mig...fniss... Men en sida här och där eller så får jag helt enkelt jobba på att bli snabbare.
Jag återkommer så småningom när denna testsidan är helt klar såklart!
Men jag gillar mina enkla sidor oxå. ;)
// Malin

4 kommentarer:

HelenaN sa...

Hej Malin!
Jag tycker dina PL-bilder/fillers/cards är fantastiskt fina o jag kommer säkert att "kopiera" dig framöver. Antingen till mitt PL-album eller på en vanlig LO.
Kram, HelenaN

Malin E sa...

Tusen tack Helena! Kopiera så mycket du bara vill! Kul att man kan hjälpa till att inspirera!!
Kram MAlin

Pernilla ~Pillan~ sa...

Verkligen supersnyggt! Har skrivit ut inspo fr Iggydoodie för längesen men inte vågat mig på att testa stilen, nu blir jag så sugen! :-) tack för inspirationen, måste leta vidare efter en sån "fläck-stämpel" . Kram Pillan

Malin E sa...

Va roligt Pillan! Det var faktiskt lättare än det såg ut och det var ju det som var så kul! Ta vad man har hemma det går att hitta massa bra saker som passar!!
Kram MAlin